torsdag 24. juli 2014

Sardinia: Cagliari

Cagliari har vært over all forventning. En liten storby; den er enkel å orientere seg i, men stor nok til å inneholde alle de igrediensene vi var ute etter. Bra shopping, kule resturantkonsepter og sjarmerende byliv. Vi bestemte oss for å bli her lenger siden vi likte oss så godt, så har derfor bodd to steder. De første dagene bodde vi i foten av gamlebyen nede ved havna og de siste dagene midt i selve borgen og hjertet av gamlebyen, som ligger på en topp med utsikt over hele byen. I Cagliari har det vært en opplevelse i seg selv å bo i de svære, gamle men renoverte byleilihetene med 4-5 meters takhøyde og små balkonger ut mot de trange, sjarmerende gatene. Man får virkelig følelsen av å bo i ett med byen og det er bare å traske ned til handlegatene, geliatriaen eller kaffesjappene. Dyrt er det heller ikke. Siden vi til nå har spist kun sardinsk mat bestemte vi oss for å ikke spise italiensk mens vi var her. Har hatt noen vanvittige matopplevelser hver dag med vietnamesisk, indisk, tyrkisk, brasiliansk, amerikansk og til sist indisk igjen. Det blir trist å ta farvell til denne byen!

Cagliari har to bystrender som ligger ca 10 min med bil fra sentrum, Cala Poetta og Cala Mosca. Vi var på Poettastranden første dag en kilometerlang sandstrand som var helt overfyllt. Cala Mosca var mindre med bedre plass, men heller ikke noe å skryte av. Vi tok derfor dagsturer til Pula og besøkte den flotte Chiastranden og reiste på Blufan badeland som ligger rett nord for Pula. Men mellom de to bystrendene ligger en stor odde som man kan gå ut på og her finnes det flere klatrefelt inni en stor bukt som heter Cala Figuera. Det er et bratt, spektakulært og øde område med klatrefelt på alle sider fra stranden innerst i bukta. Og stranden har du helt for deg selv (nesten). Kommer en og annen nudist og bader i ny og ne, men de ble vi etterhvert vant til;-).


1 kommentar:

Tine sa...

Så kjekt å lese om besøket deres i Cagliari. Jeg forelsket meg helt i det første bildet, av den flotte gaten. Så store guttene deres har blitt, artig å følge med dere, for dere er flinke å finne på utfordrende ferier med gutta boyz :) God sommer videre!