søndag 20. juli 2014

Laerru * Santa Teresa * Palau * La Maddalena

Laerru
Vi måtte reise videre nordover fra Castelsardo for å rekke å få med oss nordkysten og Costa Smeralda før vi skulle sør til Cagliari. På veien kjørte vi innom et klatrefelt som lå rett ovenfor den lille byen Laerru. Prima klatring for hele familien. Standplassen var åpen og fin med et stort oliventre der vi kunne sitte i skyggen. Nå begynner det å bli alvorlig varmt her på Sardinia!

SantaTeresa
Videre reiste vi til den nordligste byen av øya, Santa Teresa,  og la oss inn på en Bed & Breakfest her for en natt. Santa Teresa er en kjempekoselig og livlig liten havneby vi hadde fått anbefalt av noen nordmenn vi møtte i Castelsardo. Her fantes det også fine strander på Capo Testa, en liten halvøy som ligger som det nordligste punktet rett ovenfor byen. Her parkerte vi bilen der veien stoppet og gikk opp til et stort fyrtårn med utsikt over horisonten, Korsika og Bonifaccio. (Som du kan skimte på det første bildet under) Videre gikk vi ned en bratt sti til sjøen og la oss på en bitteliten strand med fisk i alle mulige farger og det var klipper som vi hoppet fra. 

Palau
Så var hotellbudsjettet brukt opp, som betyr telt og campingliv noen dager. Og for oss som er vant med å slå opp teltet hvor vi vil,  helt for oss selv hjemme i Norge,  er vi ganske sære på å bo mellom bobiler, andres klesvask og menn i speedo som trasker rundt med dorullen under armen. Vi reiste fra Santa Maria og ned mot Costa Smeralda for her hadde vi sett oss ut noen camoingplasser som på bildene så fine ut. Vi kjørte innom den ene skrekkplassen etter den andre og vi mistet mer og mer motet. Bobiler og telt tett i tett på store flater inni mørke furuskoger! Vi endte på formiddagen opp i en havneby som heter Palau helt tilfeldig fordi vi ikke ville å kjøre mer. Her la vi oss på en strand og var egentlig drittsure og drittlei, og angra på at vi hadde reist fra hele Castelsardo som var nesten like blillig som camping. Da vi skulle spise lunsj gikk vi tilfeldigvis innom en campingplass på utsiden av byen og her likte vi oss med en gang. Den lå ikke i en mørk furuskog, men i forskjellige platåer fra skjærgården. Den minnet om en liten kardemommeby og vi fikk plass med sjøutsikt i skyggen. Her telta vi tre netter, til vi skulle videre helt sør til Cagliari. 

La Maddalena
Byen Paulau som vi camper i er en havneby der det går ferger hele dagen til en liten øy mellom Korsika og Sardinia som heter La Maddalena. Siden strendene rundt Paulau ikke var så alt for fine tok vi båten over til La Maddalena for her finner du alle postkortstrendene på Sardinia. Fergeturen tok ca 30 min og vips var vi i en kjempeskoselig gammel travel havneby. Vi kjøpte med oss noe mat på et supermarked og kjørte helt nord på øya og fant oss en liten fin strand som vi lå på hele dagen. På veien tilbake til fergen på ettermiddagen stoppet vi i La Maddalena by og tok oss en is og noe å drikke og så oss om i den lille byen. 


Nå befinner vi oss i en stor leilighet midt i gamlebyen i Cagliari, oppdattering kommer senere....

Ingen kommentarer: