søndag 13. oktober 2013

Knutshøe 1517moh

På fredag var det meldt sol og nesten vindstille så da benyttet vi sjansen til å gå Knutshøe med barna. Denne turen er regnet som et godt alternativ til Besseggen. (Mange mener den er enda finere) Du går langs en egg hele veien med fin utsikt over Gjende, Besseggen og innover i Jotunheimen. Det er to ganske luftige klyvepartier; en helt i foten på ryggen og en siste bit mot toppen. På en dag som denne var det ikke noe særlig problem. Vi hadde med seler og tau til barna, som var trygt å ha, men hadde klart oss uten. Men med vind eller vått føre hadde vi nok ikke tatt barna med på en slik tur. Selv om turen var lang for små barneføtter er det utrolig hvor langt de kan gå med den rette motivasjonen. På Knutshø ville de til topps, delvis fordi det var "lillebroren til Besseggen" og delvis fordi fjellet lignet på en dinosaurrygg. Og ekstra spennende ble det da de fikk klatre med sele og tau i de bratteste partiene. En stor opplevelse og inspirasjon for oss alle fire! 

4 kommentarer:

Tine sa...

Imponerende! Jeg sier det igjen, dere er noen skikkelige tøffinger. Vi har vurdert å skaffe oss seler for å kunne ta litt luftigere turer, men tenker og vurderer, og ble avskrekket over at det var 14 års aldersgrense for å gå på kurs. Dere har bare hoppet i det :) Utrolig bra!
På min retur ned fra Ulriken i dag overhørte jeg snutter av samtaler mellom voksen og barn, kanskje 7-8 ganger, hvor det gikk helt klart frem at barnet aldri hadde vært med på tur før. Jeg gremmer meg over hvor mange "asfaltbarn" vi har her til lands...
Er det snø jeg skimter på bildene deres?

Utejenter sa...

Så fine bilder! Fint å se hvordan det "egentlig" er, vi så ikke på langt nær så mye på vår tur noen uker før dere.

Jill c",) sa...

Dette blir det skikkelig turentusiaster av! For noen herlige gutter og for noen flotte turbilder!!

Helt fantastisk lys:))

Eli Kristin sa...

Fantastisk lys og stemning i bildene. Vakkert landskap - og for noe spreke gutter dere har. Tidlig krøkes - herlig å se glede og mestring. Flotte fjellfolk :)