søndag 7. juli 2013

Rundreise: Italia - Korsika - Frankrike - Italia


Nå nærmer det seg avreise, og årets ferietur er i ferd med å bli virkelig: Vi skal være borte i en måned på rundreise ved Middelhavet. Vi flyr billig tur retur Milano og henter en leiebil der. Fra Milano kjører vi nedover den italienske riviera (øst), og etter en uke i Cinque Terre tar vi ferge over til Korsika. Her skal vi reise fra nord til sør på to uker. Så videre med ferge over til Frankrike og opp den italienske riviera (vest). Vi skal bo i feriehus, på hotell, vandrehjem og i telt. Først ville vi ta alt på sparket men fant ut av at dette var håpløst i fellesferien, så derfor har vi booket det meste på forhånd. Det har gått en god del tid i planlegging og research, begynte allerede før jul. Nå er det meste på plass (håper jeg) og vi gleder oss stort!! 

Reiseruta vår
Skal prøve å lage en liten "dag for dag reiselogg" på bloggen for de som vil følge med oss!
Som en liten forsmak vil vi forhåpentligvis (hvis alt går etter planen) allerede første dagen befinne oss på denne stranden i Sestri Levante:

Er du interessert i å gjøre noe lignende har jeg kanskje noen tips du kan få bruk for (Tiden vil vise om de faktisk vil funke):
 1. Finn et område du vil utforske og bruk googlemaps.com og verktøyet "veibeskrivelse" for å sjekke at ikke avstandene blir for lange. Vår lengste kjøreetappe er på to timer og det holder lenge!
 2. Bruk googlemaps sammen med google images for å sjekke ut hvordan det ser ut de stedene/byene/landsbyene du vil besøke og hva man kan oppleve der. 
 3. Finn billige flybilletter på finn.no. Søk gjerne på flydestinasjoner som ikke er så typisk for sessongen (Som feks Milano). 
 4. Lei bil gjennom et kjent selskap feks. Hertz. Ring hovedkontoret i god tid, helst flere månder i forveien, og book bil direkte hos dem. 
 5. Leiebilforsikring: Alle leiebilselskaper er veldig ivrige på å selge deg en superforsikring som dekker egenandel dersom du får en stor skade eller bilen blir stjålet, noe man absolutt bør ha! Denne forsikringen hadde kostet oss 3500 kr i tillegg for 4 uker. Hvis du heller skaffer deg norwegiankortet får du samme forsikring for bare 250 kr og den gjelder dersom du betaler hele leien med dette kortet. Det er kun banknorwegian og handelsbanken som tilbyr denne type leiebilforsikring. Dette kortet er også supert å betale hele reisen med fordi det er inkludert betalingsforsikring og det er sikrere å betale med kredittkort i utlandet. (Bare husk å betale ned hele kredittkortet før du reiser ;-)
 6. Booking.com viser seg nesten alltid å være billigst. Har booket alle hoteller og vandrehjem gjennom denne hotellnettsiden. Sjekk alltid betalingsvilkår, reglene for rommene og hva som er inkludert i prisen. Alt dette står lett tilgjengelig med stor skrift. Greit å bestille rom med gratis avbestilling  (det er veldig lett å avbestille dersom du angrer)
 7. Apper som jeg har lastet ned: 
 • Worldmate Gold: Denne er bare helt genial. Koster 70 kr men vel verdt. Denne appen ordner alle dine bookinger på ett sted; fly, ferge, leiebil, hotell ol. slik at du kan reise papirløst. Den sier fra om forsinkelser, innsjekk, flight- og gatenummer, referansenummer, bookingnr osv. og minner om alt du har booket på forhånd. Det eneste du trenger å gjøre er å videresende alle bookingbekreftelser til en mailadresse og så legger alt seg i appen automatisk. Den har også valuttakalkulator, tipskakulator, værvarsel og anbefalinger for stedene du skal til. Love it!
 • Mitt Telenor: For å få oversikt over mobil/data bruk i utlandet. 
 • Google maps: For kart og veibeskrivelser
 • Ordbok: fransk-norsk/italiensk-norsk for å kjapt finne ut hva noe betyr.
 • Find my Iphone: Dersom du skulle miste en telefon eller Ipad kan du tracke den med en av de andre du har med. 
 • Tripadvisor: For å finne spesielle gode resturanter der du er!
 • Viber: For å ringe gratis hjem
* Har du gjort noe lignende eller har vært i disse områdene setter jeg stor pris på reisetips! Eller kanskje du vet om noen andre lure apper? *

Hendelser i Worldmate gold
Verktøy i Worldmate gold

3 kommentarer:

Tine sa...

For en fin tur dere skal ha i sommer. Vi har vært i Italia flere ganger, og Cinqueterre har vi også besøkt. Kos dere masse!

Harald Ødegaard sa...

Bra tips og ser at en tidliger reisende også har bidratt. Max

Harald Ødegaard sa...

Bra tips og ser at en tidliger reisende også har bidratt. Max