torsdag 11. juli 2013

Dag 4: Cinqueterre; Corniglia-Vernazza

For en opplevelse! I dag tok vi toget til den midterste av de fem byene i Cinqueterre, Corniglia. Denne er den eneste av de fem byene som ikke ligger nede ved vannet men høyt oppe på en klippe. Vi tok derfor joggesko og turklær på. Fra toget går det mange trappetrinn opp til den lille byen. Vi kikket i de små butikkene, så på utsikten utover havet og spiste lunsj 
Corniglia
Smale gater
Resturanten vi spiste på
En av de mange "gelateria" isbutikkene i byen
Deretter gikk turen over til Vernazzia. En fantastisk tur gjennom olivenlunder, vingårder og høyder med utsikt over middelhavet. Midtveis på den 4km lange turen lå et gammelt hus høyt oppe i en skrent. Her fikk man komme inn i hagen og drikke et glass lokal hvithvit eller vann. Dette måtte vi prøve og gutta fikk seg en liten pause. Det var en veldig gøy tur for barn. Tross varmen sprang de avgårde. Det var små broer, trapper, firfisler, kaktuser og mye annet rart å se på veien. 
En av utsiktspostene. Kan se Vernazza der i det fjerne
Hvitvinspause med utsikt på veien.
Barna likte også utsikten
Siste kneiken ned til Vernazza

Så kom vi fram til Vernazza. Her badet vi på den lille stranden og spiste middag høyt oppe i en borg ute på en klippe. Så var det bare å hoppe på det siste toget hjem igjen.

Torget i Vernazza
Stranden i Vernazza

2 kommentarer:

Tine sa...

Skal si dere har hatt en fin dag. Bare må tilbake dit, og ta oss enda bedre tid enn det vi gjorde sist :)

Elisabeth Ødegaard sa...

Hei Tine. Det var den beste dagen hittil. Skal tilbake i morgen. Barna likte stranden her best. Nå har vi vært i alle fem byene og vernazza er uten tvil den koseligste !