mandag 30. juli 2012

S`Hort de Can Carrio // Ses Salines

Som nevnt i forrige innlegg hadde vi lagt inn en natt der vi ikke visste hvor vi skulle bo! En natt vi skulle ta på sparket bare for å lage det litt spennende og tungvindt for oss selv. En natt vi grugledet oss til, visste ikke helt hvor vi ville ende opp, om det fantes ledige hotellrom eller om vi måtte punge ut med alt for mye penger enn det vi hadde råd til. Sjekket booking.com kvelden før, og der fantes det bare noen chabby hotell på plasser vi ikke ville til for den prisen vi kunne betale. Vi reiste fra Cala dor tidlig fredag morgen, pakket den lille bilen full av bager, surfebrett og drikke og kjørte avgårde. Vi hadde lyst å bo i område helt sør, siden dette var den eneste plassen på øya vi ikke hadde sett enda. Vi hadde sett et flott hotell på internett, helt sør ved Ses Salines, men visste ikke om dette var ledig, men tok utgangspunkt i å prøve der først for så å bevege oss mot Palma hvis ikke dette var noe. Vi tok av hovedveien ca 20 min etter Cala dor og kjørte lenge og vel på en grusvei mellom tørre åkere, gamle gårder og olivenlunder. Kom tilslutt til et flott gammelt designerhotell langt fra bygd og folk. Her var det stive priser og fullbooket. Vi snudde og kjørte tilbake på grusveien da plutselig Torbjørn bråbremset ved et lite skilt der det stod "ledig rom". Ringte nummeret på skiltet og fikk vite av en høffelig tysk mann at her var det ledig rom til en pris vi kunne leve med. Han kom og åpnet porten til oss og vi kjørte gjennom en palme- allè mot et gammelt casa S`Hort de Can Carrio! Vi fikk se rommet og bassengområdet og nølte ikke med å takke ja til en natt her, med myke store senger, DYNER og frokost inkludert i prisen. Vi fikk sjekke inn med en gang selv om klokka bare var 11 på formiddagen. Gutta var heller ikke særlig missfornøyd med å kunne gå rett ut fra rommet og ut i bassenget. Hotellet hadde fem rom så her var det fredlig og fint. Hadde bassenget og alle de 6 solstolene helt for oss selv! Her bodde vi, på rommet Formentera, med stor himmelseng som hadde plass til alle oss fire!De to søte tyske mennene som eide stedet stelte så fint med oss, gikk og handlet lunsj, vasket og ryddet og serverte oss sandwich, kaffe, juice og sjokoladecroassanter.  Da kvelden kom kjørte vi noen minutter inn til den koslige lille byen Ses Salines der vi spiste på turens desidert koseligste resturant. Tror den het Grand Cafe Cassai. 
Dagen etter fikk vi frokost og et bad i bassenget før vi kjørte til Palma for å levere den første leiebilen og hente den andre leiebilen vi hadde booket med charterreisen. På veien tok vi noen timer på den kjente stranden Es Trenc som skulle være Malloras svar på Karibien. Men etter å ha vært på de små, fine, krystallklare strendene i Cala dor ble denne litt for stor og masete for oss. Har ingen bilder herfra siden begge telefonene var på dette tidspunktet tomt for batteri .

Vi har ihvertfall lært at det finnes mange fine steder å bo som ikke finnes på booking.com ol. Neste år kunne vi tenkt oss en slik ferie der vi bor litt her og der på sånne steder som Can Carrio. Nå som vi har fått øynene opp for slikt ser vi at det finnes masse av dem, bare man beveger seg litt unna motorveiene og de værste turistplassene! 1 kommentar:

syrinveien3 sa...

Sinnsykt fint heldiggriser!!!!sÅ utrolig fint, gleder meg til å høre alt om reisen!!!stor klem