søndag 10. juni 2012

K*A*N*O

Det er nesten litt flaut at ikke vi har prøvd kanoen med barna før nå! Men en gang må være den første og alt lå til rette for at den dagen skulle være i dag! Sol, nesten vindstille og to klare gutter som ville på sjørøvertur! Vi stroppet kanoen på biltaket og kjørte til Vare ved Storavatnet! Så padlet vi til et nes der vi gikk i land, grillet pølser og badet. Det var ikke så varmt siden det lå en kjempestor mørk sky akkurat over oss hele turen.( Hmfff ingen tan på mor i dag!) På veien så vi noe blått som bevegde på seg på en strand. Vi padlet bort for å se hva det var og der lå det til barnas store glede en gassballong som en gang hadde vært en stor, fin delfin. Nå var den en litt mindre og krøllete delfin. Vi tok den med oss og den hang etter kanoen som en delfin som svømte ved siden av. Elias kalte den umiddelbart for Finn. Her er noen bilder fra turen. Under kan du lese våre nybegynner-kano-tips!


*
Stropp kanoen godt på biltaket. Det er kjedelig å miste den på veien for da blir det ingen kanotur
*
Husk å ta med redningsvester, seter og årer. Ellers blir det heller ingen kanotur.
*
Ta med et liggeunderlag som kan ligge i bunn for de som ikke skal sitte i sete. Det er ikke godt å sitte på de harde stengene i bunn. 
*
Sett først en voksen i kanoen,  hjelp deretter barna og tilslutt den siste voksne.
*
Ta gjerne med en fiskestang eller en liten båt/fisk som kan henge etter i en snor. Barna kan syntes det er litt kjedelig å sitte stille lenge og det er ikke alltid man finner gassballonger i vannkanten. 
*
Ikke padle for langt den første gangen. Det kan være tyngre enn man tror, særlig hvis man får motvind på vei hjem. 
*
Ta med mat eller noe godt å spise. Gjerne gå i land et koselig sted slik at de voksne kan hvile armene og barna får brukt bena. 
*
Fortell gøye historier mens du padler. De tar ingen plass i kanoen. 
*
Ta med kamera! Husk å pakke inn ting som ikke tåler vann i tett plast i tilfelle velt. 
*
Ha en plan for hva man skal gjøre dersom man velter. Informer barna om dette på forhånd uten å skremme dem. 
*
Da kommer ikke jeg på noe mer, men det er sikkert noe livsviktig jeg har glemt (?) Blir glad for flere tips i kommentarfeltet, så kanskje vi og blir proffe kanoere en dag?
3 kommentarer:

Frulykkelig sa...

Vi har også vært på kanotur i helgen, veldig koselig! Kjekt å se deres kanotur bilder :)

Frulykkelig sa...

Var forresten kjempe smart med sitteunderlag i bunn, det må vi ha med neste gang!

Elisabeth sa...

Ja blir litt mer komfie! Ha en fin sommer!