lørdag 9. juni 2012

Sommerski på Folgefonna

I dag våknet vi opp og fikk skikkelig lyst til å reise på Folgefonna. Vi pakket bilen og kjørte avgårde. Etter en drøy time var vi på fergekaia i Tørvikbygd like utenfor Norheimsund. Derfra tok vi fergen over til Jondal, en koselig liten bygd med gamle hus, frukttrær, et hotell, en Spar butikk og et marked med fake Crocs og jakt-accessories. På den Sparbutikken fantes Kaptein Sabeltann is, til barnas store glede! Da lurte Elias på om ikke vi kunne reise hit hver helg. Greit for oss! 

Fra Jondal kjørte vi oppover de bratte bakkene med høye brøytekanter til Folgefonna. Kaptein Sabeltann-isen hadde fløyte som pinne så turen fra Jondal til skitrekket føltes som en evighet, men tror det bare tok 15 minutter. 
Vi hoppet ut av sommerklærne og inn i vinteroutfiten. Så tok det ene skitrekket oss opp på breen der vi fikk leke oss i snøen helt til barna ville ha vaffel. Her på Folgefonna får man sukkerbit til vaffelen og da ble plutselig sukkerbiten hele måltidet og vaffelen helt uinteressant. 

Så hoppet vi på noen hopp og railet på noen rails helt til heisen stengte. Vi hoppet tilbake i sommerklærne og kjørte nedover til Jondal igjen uten fløyter. (De hadde forsvunnet fra bilsetene helt plutselig mens vi var på ski??) 
 I Jondal hadde vi en time på oss til å spise før fergen gikk. Her gjorde vi dagens lureste valg: Var akkurat på vei til å bestille hver vår hamburgertallerken på den slitne hotellresturanten med sigarlukt,  90 - talls mønstrete gardiner og skinnmøbler, før vi helt på likt fikk skikkelig "bad - feeling" og gikk ut igjen. På Spar kjøpte vi heller litt av hvert til en liten picknic for halve prisen av en hamburgertallerken. Følte vi hadde gjort et helt riktig valg da vi gafflet i oss nybakt loff, brie ost, cherry tomater og jordbær ute på brygga med sol, sjølukt og utsikt mot fjell med hvitkledde topper. 

3 kommentarer:

Frulykkelig sa...

Å så koselig! Ser ut som en drømmedag!

Max sa...

Hei. Fin tur synes Momo Max det så ut til. Max

Elisabeth sa...

Takk det var det! Kan anbefales!