onsdag 4. april 2012

For stor til pulk? Neida!

Da barna var helt små drømte vi oss fram i tid: "Tenk når barna er så store at vi slipper å dra de tunge pulkene opp på fjellet, nedover bakkene, ut og inn av bilen, montere de på og montere de av! To pulker i seg selv er ingen smidig bagasje å drasse med seg overalt. Men nå, noen år senere, er vi her: Barna er snart fire og seks og forlengst store nok til å gå selv, men fortsatt er pulkene med på slep...! De fineste dagene når vi vil komme oss langt inn i fjellet, i uberørt natur, vekk fra folk og oppkjørte løyper er pulken blitt vår beste venn. Blir barna trøtte i beina, sure og vansklige (som barn flest), trenger vi ikke å snu. Barna hopper opp i hver sin pulk med hver sin bamse og pakke kjeks, også kan vi traske videre innover i fjellet til vi finner et passelig sted å stoppe. 


Her kan vi kan koke Toro-mat, se på utsikten, leke i snøen, hoppe fra høye ting, være jegere og spa feller i snøen (Som vi selv "tilfeldigvis" snubler i). 
Og midt i leken kan mor og far, hver sin gang, ta skiene fatt og tråkke opp de bratteste bakkene, som pulkene hindrer oss i å bestige, for så å få noen etterlengtete svinger ned igjen. Med nye krefter kan barna ta fatt på tilbakeveien som oftest er mye lettere med morsome nedkjøringer. Selv om tilfeldig forbipasserende skvetter eller rynker på nesa av to kjempestore barn som titter ut av hver sin pulk, er vi nå kommet til det punkt at vi nyter pulkene mer og mer. En herlig oppfinnelse som kommer til å være med oss på tur noen år til så lenge barna koser seg oppi der. 
Bildene er fra årets første påsketur på Hamlagrø 03.04.12. 

3 kommentarer:

Hege sa...

Herlig :)

Anna Birgitta sa...

Jeg sier også "Herlig!!!"

Benedikte I. Neset sa...

Fin og inspirerende blogg! Jeg vender stadig tilbake for tips :)
Kan jeg spørre hvordan dere får pakket med dere to pulker? Vi satser på å gå med to pulker til vinteren...