lørdag 31. mars 2012

Test skianlegg 2012: Voss Fjellandsby/Myrkdalen

Voss Fjellandsby/Myrkdalen er et relativt nytt annlegg og det nærmeste vi kommer alpefølelse her på vestlandet. Voss Fjellandsby/Myrkdalen et skianlegg vi liker å reise til når sola skinner eller når det har dumpet mye snø, noe det som oftes gjør her. Voss Fjellandsby/Myrkdalen ligger ca 25 min kjøring fra Voss og drøyt 1 time og 50 min fra Bergen. I bunn av skiannlegget finnes blandt annet en 6 seters stolheis som tar deg opp over tregrensen, til et vakkert skieldorado, der du videre med trekk kan komme deg opp på 1066 meters høyde.
Skikart Voss Fjellandsby - Myrkdalen
Testkriterier:
*Skiglede for barn  *Skiglede for voksne *Pause/spisested *Snøsikkerhet 
*Mulighet for tur/topptur *Annet

Skiglede for barn:
Voss Fjellandsby/Myrkdalen er godt tilrettelagt for små og store barn. For de aller minste finnes det et transportbånd som frakter de bitte små lett oppover en slak bakke. Det er satt ut figurer og tunneller som  de minste setter stor pris på ned igjen. Barnebakken ligger også i smidig avstand til andre heiser, varmestuer, billettluke og parkeringsplass. Ved siden av barnebakken ligger en større barn/ ungdomsbakke med porter, kuler og staup og enkle rails for de som vil ha mer utfordring. Nytt i år er en liten skogsløype "Huldrabakken", fra øverst i "Badnatrekket", som er spennede for en som vil suse i krappe doseringer mellom trær og stubber. De øverste delene av skianlegget er noe stort og voldsomt for de helt små. Særlig dager med dårlig sikt føles det massive fjellet som en eneste stor nedfart som aldri tar slutt, siden det er ingen trær eller småløyper som barna kan lokalisere seg etter. 
Skiglede for voksne:
For oss voksne derimot, blir løyper med fallhøyde på 600 meter, bratte breie bakker og offpisstkjøring strippet for trær en ren drøm. Det er nok av plass å boltre seg på enten om du vil kjøre i eller utenfor preparerte løyper. Med 7 heiser og 17 km nedfart blir skikjørere spredt over hele fjellet. Ikke minst er det store muligheter for løssnøkjøring hvis du feks traverserer enten til høyre eller venstre for toppen av "Kari Traa trekket". Funparker med bigjumps og rails er også å finne flere steder i annlegget.Pause og spisesteder:
Vi har lagt vår elsk på den gamle, koselige, hytta midt i skiannlegget/bunn av Kari Traa trekket. Er det kaldt og ruskevær kan du varme deg foran levende lys og vedfyrt ovn eller legge deg under varme ullpledd i de store gamle bondesengene. Gamle søte vossakoner serverer lokale retter som hjemmelaget  betasuppe, flattbrød og rød saft eller du kan velge lokal fingermat med ulike delikatesser fra vossatraktene. Når kanelbollene kommer ut av ovnen dugger det på de små vinduene med rødrutete gardiner. Er det sol og fint kan du ta med deg maten ut, sette deg i solveggen og nyte en fantastisk utsikt ... på skikkelig alpevis! Nedrest i bakken finner du blandt annet Pudder Kafee, litt mer rocka og moderne med afterski og vanlig "Burger og pommesfrittes" mat. 

Snøsikkerhet:
Voss Fjellandsby/Myrkdalen er SNØSIKKERT! All vestlandsnedbøren dumper ned i form av snø her fra høst til vår. Mens mange skidestinasjoner sliter med å få hvit påske kan Voss Fjellandsby/Myrkdalen slappe helt av med sine 330 cm pr dags dato. Siste snøfall var 22 cm, 20. mars og mer snø er det meldt den kommende uka! Er du ikke lei av snøen enda kan du trygt besøke dette stedet fram til mai! (Følg med på skiinfo.no)

Mulighet for tur/ topptur:
Mulighetene er mange for deg som vil gå på tur fra toppen av trekket og nå feks topper som Finnbunuten 1385 moh. Er du turgåer eller en ivrig toppturentusiast med randonneutstyr, kan du også kjøre videre opp på Vikafjellet, sette bilen langs veien og velge den eller de toppene som passer for deg og forholdene. Destinasjonen har lysløype, skistadion og fem langrennsløyper som strekker seg  tilsammen 25 km. Pr dags dato er alle løyper åpen og preparert. (skiinfo.no )Alt i alt føler vi oss veldig heldig som har et slikt skiannlegg i nærheten av der vi bor. Mange muligheter og stor skiglede for voksne, men legger vanligvis ikke turen hit dager med dårlig vær og sikt med små barn! 


1 kommentar:

syrinveien3 sa...

Her var det fint! Spes. siste bilde og fjeset til Elias som skal ha i seg den varme suppen! Gleder meg til magen er "borte", nye ski, og ny sesong neste år! (Og er veldig spent på om det kommer et "Winner is..." -innlegg på skisdestinasjoner dere har besøkt i år???)