mandag 27. februar 2012

Test skianlegg 2012: Tyin-Filefjell

Tyin-Filefjell ligger langs E16 på fjellovergangen mellom øst- og vestlandet. Fra Bergen tar det vel 3, 5 time å kjøre og fra Oslo noe lenger. Tyin-Filefjell ligger høyt og fantastisk flott i foten av Jotunheimen. Tyin- Filefjell har 5 heiser og 17 km nedfarter. Det høyeste punktet ligger på 1282m. Du får virkelig følelsen av å være på høyfjellet. Fra toppstasjonen kan du se hele 35 fjelltopper på over 2000 m. Vi har vært så heldige å få besøke dette stedet flere ganger i "ski in, ski out" hytte, og hele familien stortrives her!Skiglede for barn:
Tyin-Filefjell er perfekt for barn! Barneområde er gjennomført og velutstyrt med figurer, mini bigjumps, minirails, en klatre/ride dinusaur og giraff bro. Ikke minst er heisen såpass lett at barna klarer å håndtere den helt selv. Ellers er de andre nedfartene også supre for barn som syntes barnebakken blir litt kjedelig i lengden. Tyin- Filefjell er et avslappet skisenter der kø og overfyllte løyper ikke eksisterer, men holder likevel høy kvalitet og standard.
Skiglede for voksne:
Tyin-Filefjell byr på nok av kjøring og offpisst områder for oss voksne. Øverste delen av skiområdet er over tregrensen så det er nok av plass å boltre seg på. Det er også mye gøy kjøring i skogen med trær som står helt passelig lagt fra hverandre. Ellers er Tyin-Filefjell også et perfekt utgangspunkt for toppturer siden fjellene rundt ligger i umiddelbar nærhet.


Pause/spisested:
Tyin-Filefjell har ingen stor sentrum med overflod av butikker og resturanter som mange andre skidestinasjoner har, noe som gjør stedet enda mer sjarmerende. Likevel har Tyin - Filefjell den klart fresheste og koseligste cafeen nederst i bakken, som få har. Helt nyoppusset, lyst og åpent, koselig hytte atmosfære og god mat på menyen. Lukten av svidde hamburgere og frityr er byttet ut med lukten av nybakte boller og brød, kaffe og nyrørte bær. Det er også utsalg av lokal mat og andre delikatesser.
Snøsikkerhet:
Tyin- Filefjell regnes som en av de mest snøsikre destinasjonene i Sør Norge! Det snør i massevis her, men toppsatasjonen er utsatt for en del vind og er enda noe fattig for snø. Pr. dags dato er snødybde terreng 209 cm i følge skiinfo.no


Tur/toppturmuligheter:
Som nevnt er dette en destinasjon der fine toppturer ligger som pærler på en snor rundt destinasjonen.  Det er mye å velge i. Det er tilsammen 135 km preparerte langrennspor der 100 km er åpen pr. dags dato

Konklusjon:
Tyin - Filefjell er den mest komplette skidestinasjonen for vårt bruk. Massevis av skiglede for barn og voksne, gode topptur muligheter, avslappet høyfjellsstemning og storslått natur.
En stolheis eller to kunne vært byttet ut med de lengste trekkene!

Les også andre tester av skianlegg 2012: Beitostølen , Voss Resort

2 kommentarer:

Kaisa sa...

Her sitter jeg i go`stolen og føler at jeg er veldig aktiv i skiløypa. Takk til deg for henrivende gode skildringer, takket være dem er det billigtur jeg har fått reist i denne ferien =))

syrinveien3 sa...

Nå gleder jeg mer bare ENNÅ mer. Forsvinn, basillusker- forsvinn!!