lørdag 7. januar 2012

Test skianlegg 2012: Voss Resort

Vi har allerede besøkt noen skianlegg i år og kommer til å besøke mange fler utover sessongen. Mange spør oss hvor vi liker å reise og hva som gjør et skianlegg godt. Defor vil jeg utover denne vinteren "teste" de ulike skianleggene vi besøker utifra noen bestemte kritereier. På forhånd vil jeg nevne at dette er testkriterier som passer for oss og vår familie: To voksne og to barn på 3 og 5 år som alle har stått relativt mye på ski. Men vi vet også hvordan det er å være helt fersk. På slutten av sessongen kårer vi årets skianlegg!

Testkriterier:
*Skiglede for barn  *Skiglede for voksne *Pause/spisested *Snøsikkerhet 
*Mulighet for tur/topptur *Annet

*Voss Resort: 07.01.12*
Voss Resort ligger en drøy times kjøring fra Bergen. Du kan ta gondolen "Dingledanglo" fra sentrum og opp til Hanguren eller ta av E16 på helt ny vei opp til Bavallen.

Skiglede for barn: Det første som møter deg i Bavallen er et barneområde som har tatt hensyn til det meste for en nybegynner. Bakken er passe slak for små barn på alle typer ski. Der finnes gøyale figuer og tunneller som barna kan svinge mellom og gjennom. Dessuten er det transportbånd som frakter voksne og barn til toppen av området. Her klarer barnet seg godt selv uten for mye styr og hjelp fra voksne. Det finnes også et barneomåde i foten av Slettafjellet som er under ombygging. Gleder oss til dette står klart. For barn som er mer øvet er Voss Resort perfekt. Det er mye skogskjøring og transportløyper som barna rett og slett elsker. Bakkene på Hanguren er de beste, syntes vi, da det er mindre folk og morsome løyper i le inne skogen. Voss arrangerer også støtt og stadig barneskirenn i helgene der barna gratis får delta med nummerskilt på brystet. De får også pølse, varm saft og medalje rundt bålet når de er ferdig! Helt herlig...!Noen er spente før rennet
..men så luktet det gull i mål
Varme wienerpølser på bålet
Skiglede for voksne: Voss har mer enn nok å by på av frikjøring. Skianlegget strekker seg helt opp på Slettafjellet og videre på Horgaletten. Her er du 950 moh og kan nyte nedkjøringer uten et eneste tre, bare uberørt pudder hvis du er tidlig ute. Det er også mye gøy skogskjøring i de midtre og nedre delene av skianlegget. Fra Horgaletten er det feks 450 høydemeter å gå til toppen av Lønahorgi som også byr på fine nedkjøringer hvis du vil på topptur og er kjent i området.
Ser du trekket opp til Slettafjellet?
Lønahorgi en fin dag
Puse/spisesteder: Etter "hard core" skikjøring på Voss Resort fortjener du en pause eller to. Utenfor varmestuen på Slettafjellet er det god plass på benker til å nyte en matpakke og noe varmt i termosen. Hvis du vil kjøpe deg noe mat kan du velge å spise i Bavallen, Slettafjellet eller på Hanguren. Alle tre plassene serverer vanlig skimat som hamburger, pommes frittes, baguetter, salater og noe lokal mat. Vi trives best med å spise vaffel ute på Slettefjellet eller Kyllingsalat inne på Hanguren.

Snøsikkerhet: Voss er snøsikkert! Det er bare helt sikkert. Det kan regne nede i Voss sentrum men oppe på fjellet kommer det i form av snø...heldigvis. Pr i dag 07.01.12 er det målt 235cm snødybde i terreng og 90 cm snøfall den siste uka i følge skiinfo.no! Det er nok snø og mer blir det helt sikkert!

Tur/toppturmuligheter: Det er oppkjørte løyper fra Hanguren og opover mot Slettafjellet. Du kan ta turski med i "Dingledanglo" og gå fra Hanguren eller gå fra Bavallen. Du kan også ta stolheis fra Bavallen og opp på toppen for så å gå i fine løyper herifra og innover i Vossafjellene.


Annet: Voss Resort har lite kø og egne "trollinnganger" for barn som kjører gratis. Billettluke og parkering kommer du fram til på en smidig måte. Fantastisk natur og høyfjellsfølelse.

*Alt i alt er Voss resort et supert skianlegg som scorer meget godt på alle våre kriterier!*


2 kommentarer:

syrinveien3 sa...

He, he-helt herlig! Likte det lille, skepiske fjeste! Gleder oss til å være med dere igjen! Og som vanlig- kjempefint innlegg som jeg har ventet på i hele dag! Fler av de- stå på!!!

Max sa...

Hei. veldig ok besrivelse, skulle gjerne ha prøvd anlegget selv. Max