søndag 15. januar 2012

Test skianlegg 2012: Beitostølen

Beitostølen ligger praktfult til i foten av Jotunheimen 4,5 times kjøring fra Bergen og 3,5 times kjøring fra Oslo. Har hatt hytte her på Beitostølen siden jeg var fjortis og jobbet noen vintersessonger som skiinstruktør og aktivitetsleder på dette koselige stedet. Derfor er hvert tre og hver hump i skianlegget og hver mørke krok på Arnolds Pub, like kjent som min egen bukselomme. I fare for at jeg kanskje kan ha sett meg litt blind på dette stedet skal jeg likevel ta kjære Beitostølen med i denne tesen utifra følgende kriterier: 
*Skiglede for barn  *Skiglede for voksne *Pause/spisested *Snøsikkerhet 
*Mulighet for tur/topptur *Annet
Skiglede for barn: Beitostølen er et skieldorado for barn! Stedet er kjempe-funksjonelt og appelerer til både små og store barn. Beitostølen Skisenter er lite og trygt med korte, slake bakker, perfekt for barn som skal lære seg å stå på ski. Bakkene har også MYE bra skogsløyper som er supert for mer øvede barn som liker å leke seg og trenger utfordring. Det som trekker litt ned er at barneområdet ikke er skilt fra eller sikret fra resten av området. Store barn eller voksne uten fartskontroll kan når som heldst suse inn i barneområdet, noe som kan virke litt utrygt for helt ferske foreldre og barn. Barnevennlige Beitostølen bør også klare å få ut litt kuler/staup eller figurer/tunneller i barneområdet. Vi var der i jula og vet de har slikt på lager: Få det ut i bakken selv om det er tidlig på sessongen!

Skiglede for voksne: Bakkene på Beitostølen egner seg til den voksne som vil ta livet med ro og cruise på carvingski i prepparerte løyper i fine omgivelser. For frikjørere og adrenalinjunkier er kanskje ikke Beitostølen Skisenter stedet du skal satse på. MEN Raudalen, Alpinsenteret som ligger på motsatt side av dalen (med samme skipass), kan du få noen gode svinger enten i de lange bratte bakkene eller i skogen. Heisene her er også oppgradert for noen få år siden og tar deg nå høyere opp på fjellet. Er du "local" kjent kan du også (på eget ansvar) få noen bra svinger over tregrensen, hvis du traverserer fra toppen av den øverste heisen. 

Pause/spisested: Det mangler ikke på spisesteder på Beitostølen! Her kan du velge og varke i alt fra "Khalles Kebab" og "Peppes Pizza" til Gourmet mat på "Brasseriet". Du kan få vanlig "skimat" og lokale retter på "Jotunstugo "og mer trendy tapas og fingermat på "Cafeen". Sistnevnte er stedet der vi pleier å spise siden det er god og variert meny i freshe lokaler. Er du ute etter noe spesielt kan du spise på "Mat- teateret" som ligger midt i skibakken. Et spesielt bygg som kan minne om en blanding mellom et sirkus og en lavvoo med stor bålplass inne. "Arnolds pub" og "Svingen pub" byr på stemningsfull afterski du sent vil glemme, hvis du er tørst etter en dag på ski. Er du i Raudalen kan du ta deg en vaffel eller pølse i koselige Raudalshytta som også serverer grillmat ute i høysessongen. Kan ikke nevne alle spisestedene, men uansett hvor du velger å spise eller drikke på Beitostølen vil du få en hyggelig opplevelse og du trenger ikke gå langt: Alt ligger sjarmerende til bare et steinkanst unna skibakkene. 

Snøsikkerhet: Beitostølen er kjent for å være snøsikkert men samtidig ha mye fint vær. Beitostølen ligger på 900moh og derfor kommer snøen som regel tidlig og skisessongen varer ut april. De siste par årene har det vært mindre snø enn vanlig på Beitostølen. I dag er det målt 80 cm i terreng i følge skiinfo.no. Håper på at det dumper masse snø på Beitostølen i år som det ellers har pleid å gjøre!
Mulighet for topptur/tur: Beitostølen har 18 ulike langrennsløyper som strekker seg tilsammen 150 km inn i flott natur mot Jotunheimen. Beitostølen er først og fremst en tur destinasjon! Alle løypene kan lett nåes fra Beitostølen sentrum. Fine toppturer er Bitihorn og Mugnatind. 

Annet: Beitostølen er rett og slett en opplevelse! Det er en spesiell stemning her, et urbant fjelliv. Er du også ute etter god shopping eller andre opplevelser er du kommet på riktig sted! 

*Beitostølen er et familievennlig sted med flotte turmuligheter og urban fjellstemning*


1 kommentar:

syrinveien3 sa...

Oscar ble veldig facinert av denne filmen og vil se den mer og mer;-) GO fjelloghjem productions!