fredag 22. juli 2011

Mallorca

Vi er i Cala Mesquida, en liten badeby langt ute på landet nord øst på Mallorca. Her er det langt fra alt som heter turistmaskin og høyblokker. Dette er et naturreservat så vi ser kun turkisblått vann, hvit sandstrand, flotte fjell og frodig natur! Noen kilometer unna ligger små gamle fiskelandsbyer der man kan spise middelhavsmat og tapas på små lokale resturanter.

Her er noen bilder fra utsikten fra balkongen vår når vi spiser frokost ( tidlig: 0630, fin ferietid)


Dette er en dag med mye vind. Da kommer spanjolene for å surfe her. 


En av mange bassenger på resorten


  Et kult fjell vi jogger opp mot når vi trener.


Stranden en dag med lite vind. Det er fint å snorkle langs klippene på sidene. Krystallklart vann. Har sett mange fisk.


I dag fikk vi overskyet vær. Da tok vi syklene og syklet til Capdepera en gammel middelalderby ca 7 km unna. Her er et mallorcisk hus ved veien. De stakkars geitene går med tau bundet mellom bena for ikke å stikke av.


Koselig med sykkeltur langs landeveien når det ikke er så varmt. 


Atraksjonen i Capdepera er en gammel borg høyt oppe på et fjell. Her fikk vi gå inn og barna trodde det var her Pippi var for å finne pappan sin. Det så faktisk helt likt ut! En utrolig koselig by vi skal reise inn til om kveldene og spise når vi har bil. 


Fangehullet i borgen var ganske skummel! 


Så syklet vi ned igjen og spiste is på en liten cafe på torget i byen. Her ser man litt av borgen i bakgrunnen.


Så måtte vi skynde oss hjem igjen for å gi Elias en hestekur av pencilin som har fått halsbetennelse, men er heldigvis blitt helt bra igjen. Men ingen grunn til å juble enda for på sykkelturen fikk Olav feber også, så nå er det vel hans tur og et nytt legebesøk på den nette sum av 1400 kr. "Flaks" at det er meldt litt dårlig vær de nærmeste dagene. I morgen skal vi ta bilen til Palma på shopping og der er det fint å være uten så mye sol.... kremt!

1 kommentar:

syrinveien3 sa...

Så utrolig fint!!!!Gjett hvem som ble "stoka" av surfebildene?