torsdag 10. mars 2011

Voss på topp 05.03

Voss som bader i sol med nydelig vinterføre. Akkurat denne helgen fikk vi oppleve det store: Elias bablet i bilen på vei opp at han skulle ploge ned fjellet denne dagen; "ikkje sele lengje". Neida,  sa vi og prøvde å lure på han denne selen som er nøkkelen til å få oss litt lenger opp på fjellet enn bare i barnebakken. Oppe på toppen av stolheisen hadde vi ikke noe valg og måtte ta lydig av selen til det besatte barnet, så på hverandre og tenkte: jadda dette går sikkert IKKE bra. Folk snudde seg, tittet ned og spurte hvor gammelt barnet var, mens vi nikket, smilte og svarte toogethalvtår på en måte som skulle forsikre de tilfeldig forbipasserende om at dette var helt normalt. Til og med Olav så spørrende på oss lurte på om vi hadde gått fra vettet da vi sendte det bittelille barnet med smukk, bleie og 67 cm lange slalomski alene nedover den øverste bakken på Voss.  Få sekunder etterpå gnir vi oss alle i øynene og lurer på om det er riktig det vi ser: Elias i brei plog nedover de bratte bakkene, og roper ut " Eg klarte det, eg e flink." Etterpå leker han dinosaur som suser nedover og skal fange oss alle og vi må pent være med på leken.
Og der står vi, to år før vi hadde forventet denne opplevelsen, alle fire nedover bakkene med fjellheimen rundt oss og ski som eneste fremkomstmiddel.
Det ble high five og feiring på alpevis ute på Hanguren med varm suppe, brus og pommes frittes mens solen stekte og alpeturen neste sessong ble litt mer realistisk!
1 kommentar:

Benedicte sa...

Verdens søteste små....biller....!?!